overheerlijke paasbonbons blog

Overheerlijke Paasbonbons

Overheerlijke Paasbonbons

Overheerlijke Paasbonbons, wat is er nou leuker dan zelf bonbons maken! De bonbons hebben een Toblerone vulling en hebben een superleuke uitstraling door de mal voor Paasbonbons.

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:

• 50 gram Honing
• 50 gram Suiker
• 50 gram Geroosterde Amandelen
• 500 gram Chocolade Melts Puur (getempereerd)

Denk ook aan de bonbonvorm voor de bonbons, bakpapier/ bakmat, steelpan en een suikerthermometer.

Bereiding Overheerlijke Paasbonbons:

1. Weeg alles apart af en zet het klaar in bakjes. Leg een vel bakpapier of gebruik een bakmat en leg deze ook klaar op je werkblad.
2. Gebruik de helft van de suiker, doe dit in een steelpan en smelt dit op middelhoog vuur.
3. Schud de pan als de suiker begint te smelten en voeg als de suiker is opgelost de andere helft van de suiker toe. Ga door tot alle suiker is opgelost en laat het karamelliseren tot diep goudbruin. Let op: niet roeren in de pan!
4. Voeg daarna de honing toe en roer het mengsel goed door. Verwarm het geheel tot 165 graden Celsius.
5. Vervolgens mogen de amandelen erin, roer goed door en stort het dan op het bakpapier of de bakmat.
6. Strijk zoveel mogelijk uit met een spatel en laat afkoelen.
7. Maal de karamel wanneer hij is afgekoeld fijn in de keukenmachine.
8. Smelt ¾ deel van de chocolade au-bain marie in een grote kom die het water niet raakt tot deze een temperatuur van 45 graden Celsius bereikt.
9. Voeg nu de rest van de chocolade toe en roer goed door totdat alles gesmolten is. Ga door met roeren tot de temperatuur van de chocolade tussen de 31 en 32 graden Celsius ligt.
10. Test de chocolade door een beetje op een stukje bakpapier te smeren en het op je werkblad te leggen. Als de chocolade goed getempereerd is, wordt het binnen een minuut hard en licht glanzend.
11. Roer nu de karamel erdoor en schep het mengsel in de mal. Zet de bonbons minimaal een half uur in de koelkast om stevig te worden.
12. Geniet van je overheerlijke paasbonbons!

Vergelijkbare berichten

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…

  • Abrikozencake

    Abrikozencake Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde! Ingrediënten 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven 16 g bakpoeder 200 g boter, plus extra om in te vetten 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen 3 eieren…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…