Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje.

Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen
  • 5 el olijfolie (verdeeld over recept)
  • 1 el zacht paprikapoeder
  • 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g peterselie
  • 1/2 citroen
  • 1 el bloem
  • 1 el suiker
  • 200 g tomatenpuree uit blik
  • zout
  • aioli om te serveren

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C. Snij de aardappelen in hapklare stukjes en doe ze in een kom. Voeg de helft van de olijfolie toe samen met het zachte paprikapoeder en de helft van het gerookte paprikapoeder. Kruid naar smaak met zout en roer alles om.

Verdeel de aardappelen in een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ongeveer 20 – 30 min. op 200°C, tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de aardappelen om na 10 – 15 min.

Snij de ui ondertussen in fijne blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn en pers de citroen.

Verwarm de resterende olie in een braadpan op matig vuur. Voeg de uien en look toe en sauteer voor ongeveer 2 – 3 min. Voeg de bloem, het resterende gerookte paprikapoeder en suiker toe en roer goed om. Voeg het citroensap, de tomaten en de peterselie toe. Laat sudderen tot de saus voldoende gereduceerd is en haal de salsa brava van het vuur.

Haal de aardappelen uit de oven. Serveer met de salsa brava en wat aioli indien gewenst.

Vergelijkbare berichten

  • Overheerlijke Paasbonbons

    Overheerlijke Paasbonbons Overheerlijke Paasbonbons, wat is er nou leuker dan zelf bonbons maken! De bonbons hebben een Toblerone vulling en hebben een superleuke uitstraling door de mal voor Paasbonbons. Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks: • 50 gram Honing• 50 gram Suiker• 50 gram Geroosterde Amandelen• 500 gram Chocolade Melts Puur (getempereerd) Denk ook aan de…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

    Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek.  Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…

  • Focaccia met Tomaten en Knoflook

    Focaccia met Tomaten en Knoflook Focaccia met Tomaten en Knoflook Ingrediënten: 450 gram patentbloem 2 tl suiker of honing 1 zakje gist 7 gram 3 rozemarijn takken, alleen naalden, fijngehakt 150 gram kerstomaatjes 60 ml goede kwaliteit olijfolie + extra voor kneden, https://www.kitchencorner.nl/product/sicilie-novello-200ml/invetten en serveren 3 tl zeezout 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt Bereiding: Meng…

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…

  • Abrikozencake

    Abrikozencake Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde! Ingrediënten 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven 16 g bakpoeder 200 g boter, plus extra om in te vetten 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen 3 eieren…