Abrikozencake
Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde!
Ingrediënten
- 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven
- 16 g bakpoeder
- 200 g boter, plus extra om in te vetten
- 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen
- 3 eieren
- 100 g fijne suiker
- 125 ml sinaasappelsap
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Doe de fijngesneden abrikozen met het suiker en de sinaasappelsap in een pan en breng het aan de kook.
- Haal het direct van het vuur en voeg nu de roomboter in stukjes toe.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe het geheel in een kom of mixer en voeg al roerend de eieren 1 voor 1 aan toe.
- Meng nu voorzichtig de bloem, het snufje zout en de bakpoeder toe en mix dit tot een mooi beslag.
- Vet je ovenschaal of bakblik in en bestuif hem met een klein beetje bloem.
- Schep het beslag in de ovenschaal of bakvorm
- Bak de cake in circa 50 minuten af.