Recepten

Vier de liefde

Vier de Liefde!

Vier de Liefde Cupcakes!

Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake!

Ingrediënten voor 12 Cupcakes:

• 130 gr Bloem
• 35 gr Cacaopoeder
• ½ theelepel Baking Soda
• Snufje Zout
• 100 gr Kristalsuiker
• 120 ml Zonnebloemolie
• 2 Kleine Eieren
• ½ theelepel Vanille-extract
• 80 ml Zure Room

Voor de Toef:
Enchanted Cream /Chantilly Creme (halve portie)
• 1 theelepel Smaakpasta Aardbei
• Eventueel Roze Kleurstof
• 85 gr Deco Melts wit
• 12 Verse Aardbeien (om in te dippen)
• Eventueel glitters of Sprinkels

Denk ook aan een Cupcake Bakblik, Cupcake Papiertjes, Beslagkommen, Handmixer of Standmixer, Spuitzak en een Spuitmondje.

Bereiding Cupcakes:

1. Verwarm de oven voor op 180 ° Leg de cupcake papiertjes in het bakblik.
2. Meng bloem, cacaopoeder, Baking Soda en zout in een kom.
3. Klop in een andere kom de suiker en de zonnebloemolie met een elektrische mixer tot een mengsel. Voeg dan de eieren een voor een toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg vervolgens de vanille toe en meng goed.
4. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de zure room toe. Meng tot een egaal beslag.
5. Bak de cupcakes ongeveer in 20 minuten af, tot een satéprikker schoon uit het midden van een cupcake komt. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen op het aanrecht. Verwijder na de 5 minuten de cupcakes uit het blik, en laat volledig afkoelen.

Bereiding Toef:

6. Maak de Enchanted Cream aan volgens de verpakking. Voeg eventueel smaak en kleurstof toe.
7. Spuit de crème op de cupcakes. Voor een mooie swirl gebruik je een spuitmondje.
8. Smelt de Deco Melts en doop de 12 aardbeien in de chocola en leg ze op bakpapier om uit te harden.
9. Leg de aardbeien op de cupcakes en strooi er nu de eventuele sprinkels over heen.
10. Geniet!

Vergelijkbare berichten

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…

  • Homemade gebakken bonen

    Homemade gebakken bonen BBQ-saus, paprika, bruine suiker en spek maken deze maaltijd tot een echte gastronomische ervaring. Ingrediënten 3 blikken bonen 1 kop ketchup 1/2 kopje barbecuesaus 1/2 kopje bruine suiker 125 gram spekblokjes 1 groene paprika 1/2 ui 11/2 theelepel mosterd verse peterselie Bereiding Doe alle ingredienten in de slow cooker behalve de verse…

  • Spinazie salade met bramen

    Spinazie salade met bramen Spinazie salade met bramen: Deze salade met bramen, geitenkaas en noten is echt heerlijk! Een lekkere frisse salade welke zowel heerlijk is als lunch, als ook een lichte maaltijdsalade met een knapperig stuk boerenbrood, maar ook super als een voor-of bijgerecht. Simpel, snel en heerlijk! Spinaziesalade met bramen Salade: 300 gram…

  • Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

    Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek.  Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…