Abrikozencake

Abrikozencake

Abrikozencake

Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde!

Ingrediënten

  • 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven
  • 16 g bakpoeder
  • 200 g boter, plus extra om in te vetten
  • 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 125 ml sinaasappelsap
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Doe de fijngesneden abrikozen met het suiker en de sinaasappelsap in een pan en breng het aan de kook.
  3. Haal het direct van het vuur en voeg nu de roomboter in stukjes toe.
  4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Doe het geheel in een kom of mixer en voeg al roerend de eieren 1 voor 1 aan toe.
  6. Meng nu voorzichtig de bloem, het snufje zout en de bakpoeder toe en mix dit tot een mooi beslag.
  7. Vet je ovenschaal of bakblik in en bestuif hem met een klein beetje bloem. 
  8. Schep het beslag in de ovenschaal of bakvorm
  9. Bak de cake in circa 50 minuten af.

Vergelijkbare berichten

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…

  • Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

    Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje. Ingredienten: 1 kg aardappelen 5 el olijfolie (verdeeld over recept) 1 el zacht paprikapoeder 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept) 1…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • |

    Crock-Pot Express Pot CR051

    Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden! Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot. Lekker, Smaakvol en Gezond eten Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we…