Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek. 

Ingrediënten Pannenkoekenbeslag

  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • olie/boter om in te bakken

Ingrediënten Gezouten Karamel

  • 150 gram basterdsuiker
  • 80 gram gezouten roomboter
  • 20 cl slagroom op kamertemperatuur
  • 20 gram geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg dan zout toe.
  2. Dan de eieren en het vanille-extract erbij doen en meng dit alles goed met een garde of een staafmixer.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot dat er een glad beslag ontstaat. Voeg als laatste de gesmolten boter er aan toe.
  4. Laat het beslag bij voorkeur 60 minuten rusten.
  5. Bereid de karamel door de suiker in een steelpan op middelhoog vuur te smelten.
  6. Zodra de suiker gekleurd is voeg je de stukjes gezouten boter toe en haal je de pan van het vuur. Zorg dat de boter goed opgenomen is met de suiker.
  7. Vervolgens voeg je de room toe en meng ook deze goed erdoor heen.
  8. Zet de pan weer terug op het vuur om de karamel in te laten dikken, zodra de juiste dikte is bereikt, pan van het vuur om de saus af te laten koelen. 
  • Bak de pannenkoeken in een ingevette koekenpan.
  • Rooster in een andere pan de amandelen in ongeveer 5 minuten, af en toe omscheppen.
  • Serveer de pannenkoeken met gezouten boterkaramel en de knapperige amandelen.

Vergelijkbare berichten

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • Focaccia met Tomaten en Knoflook

    Focaccia met Tomaten en Knoflook Focaccia met Tomaten en Knoflook Ingrediënten: 450 gram patentbloem 2 tl suiker of honing 1 zakje gist 7 gram 3 rozemarijn takken, alleen naalden, fijngehakt 150 gram kerstomaatjes 60 ml goede kwaliteit olijfolie + extra voor kneden, https://www.kitchencorner.nl/product/sicilie-novello-200ml/invetten en serveren 3 tl zeezout 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt Bereiding: Meng…

  • |

    Crock-Pot Express Pot CR051

    Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden! Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot. Lekker, Smaakvol en Gezond eten Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…