Abrikozencake

Abrikozencake

Abrikozencake

Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde!

Ingrediënten

  • 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven
  • 16 g bakpoeder
  • 200 g boter, plus extra om in te vetten
  • 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 125 ml sinaasappelsap
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Doe de fijngesneden abrikozen met het suiker en de sinaasappelsap in een pan en breng het aan de kook.
  3. Haal het direct van het vuur en voeg nu de roomboter in stukjes toe.
  4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Doe het geheel in een kom of mixer en voeg al roerend de eieren 1 voor 1 aan toe.
  6. Meng nu voorzichtig de bloem, het snufje zout en de bakpoeder toe en mix dit tot een mooi beslag.
  7. Vet je ovenschaal of bakblik in en bestuif hem met een klein beetje bloem. 
  8. Schep het beslag in de ovenschaal of bakvorm
  9. Bak de cake in circa 50 minuten af.

Vergelijkbare berichten

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…

  • Overheerlijke Paasbonbons

    Overheerlijke Paasbonbons Overheerlijke Paasbonbons, wat is er nou leuker dan zelf bonbons maken! De bonbons hebben een Toblerone vulling en hebben een superleuke uitstraling door de mal voor Paasbonbons. Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks: • 50 gram Honing• 50 gram Suiker• 50 gram Geroosterde Amandelen• 500 gram Chocolade Melts Puur (getempereerd) Denk ook aan de…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • Spinazie salade met bramen

    Spinazie salade met bramen Spinazie salade met bramen: Deze salade met bramen, geitenkaas en noten is echt heerlijk! Een lekkere frisse salade welke zowel heerlijk is als lunch, als ook een lichte maaltijdsalade met een knapperig stuk boerenbrood, maar ook super als een voor-of bijgerecht. Simpel, snel en heerlijk! Spinaziesalade met bramen Salade: 300 gram…

  • Vier de liefde

    Vier de Liefde! Vier de Liefde Cupcakes! Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake! Ingrediënten voor 12 Cupcakes: • 130 gr Bloem• 35 gr Cacaopoeder• ½ theelepel Baking Soda• Snufje Zout• 100 gr Kristalsuiker• 120 ml Zonnebloemolie• 2 Kleine Eieren• ½ theelepel Vanille-extract• 80 ml Zure Room…