Abrikozencake

Abrikozencake

Abrikozencake

Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde!

Ingrediënten

  • 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven
  • 16 g bakpoeder
  • 200 g boter, plus extra om in te vetten
  • 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 125 ml sinaasappelsap
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Doe de fijngesneden abrikozen met het suiker en de sinaasappelsap in een pan en breng het aan de kook.
  3. Haal het direct van het vuur en voeg nu de roomboter in stukjes toe.
  4. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Doe het geheel in een kom of mixer en voeg al roerend de eieren 1 voor 1 aan toe.
  6. Meng nu voorzichtig de bloem, het snufje zout en de bakpoeder toe en mix dit tot een mooi beslag.
  7. Vet je ovenschaal of bakblik in en bestuif hem met een klein beetje bloem. 
  8. Schep het beslag in de ovenschaal of bakvorm
  9. Bak de cake in circa 50 minuten af.

Vergelijkbare berichten

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Overheerlijke Paasbonbons

    Overheerlijke Paasbonbons Overheerlijke Paasbonbons, wat is er nou leuker dan zelf bonbons maken! De bonbons hebben een Toblerone vulling en hebben een superleuke uitstraling door de mal voor Paasbonbons. Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks: • 50 gram Honing• 50 gram Suiker• 50 gram Geroosterde Amandelen• 500 gram Chocolade Melts Puur (getempereerd) Denk ook aan de…

  • Traditionele Driekoningentaart / Galette des Rois

    Traditionele Driekoningentaart Elk jaar op 6 januari is het Driekoningen of Epifanie. Het is een christelijke feestdag waarop gevierd wordt dat de drie wijzen  Jezus bezoeken in Bethlehem. In veel Zuid-Europese landen is Driekoningen ook een vrije dag en zie je bij de Franse patissiers de Galette des Rois, oftewel een Driekoningentaart. In deze frangipane…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…