Banner merkenpagina Bamix FW21 1

Bamix multifunctionele staafmixer

Bamix multifunctionele staafmixer: 

Wanneer je het complete pakket van Bamix in huis haalt, heb je een volwaardige keukenmachine ter beschikking. In deze uitleg komen alle onderdelen van de Bamix aan bod en weet je precies hoe je aan de slag kunt gaan met de Bamix multifunctionele staafmixer.

We proberen alles zo goed mogelijk uit te leggen op deze pagina, als je nog specifieke vragen hebt of als er onduidelijkheden zijn kun je bij ons terecht. Zowel in de winkel als telefonisch. 

Er zijn verschillende type Bamix machines. Het verschil zit hem dan in de hoeveelheid Watt die de machine heeft. Hoe meer Watt, hoe sneller de machine draait en hoe meer de Bamix aan kan. Het aantal Watt varieert op het moment van 180 tot 250 bij Bamix. 

Elke Bamix is voorzien van 2  standen. Deze stand betekend simpelweg of de Bamix zachter of harder draait. Het aantal toeren per minuut.

De Bamix kan gebruikt worden met 4 verschillende type mesjes. Het multimes, het vleesmes, de menger en de klopper. 

Het multimes: Dit mes ga je waarschijnlijk het meest gebruiken. Deze lijkt qua functie namelijk het meeste op de standaard staafmixer. Dit mes versnippert, hakt, pureert rauwe en gekookte groente, vruchten, bessen, babyvoeding, gekookt vlees, diepvriesvruchten tot vruchtenijs, jam en zelfs ijsblokjes. Zeeft soepen en sausen. Roert taart- en eierdeeg. Deze is dus voor alle zware taken. 

Het vleesmes: snijdt, hakt, versnippert vlees of vis (rauw en gekookt) en hardvezelige groenten. Verwerk enkel vleessoorten zonder botten met weinig pees. Ook al heet dit mes het vleesmes, dit mes is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld dadels mee te versnipperen. 

De menger: Wij noemen dit mes ook wel het emulsiemes. Dit mes mengt fijnloos met zijn speciale design producten op olie- en waterbasis door elkaar. De menger roert en mixt shaken, dranken, puree, slasausen, mayonaise. Dus voor alles wat dik crèmeachtig en dik vloeibaar is. 

De klopper: We zeggen het er vaak bij. Dit mes is bewust niet helemaal recht. Het is een schijfje en als je hem op een gladde ondergrond legt wiebelt hij. Op deze manier komt er lucht bij wanneer je dit mes gebruikt. Dit mes is dan ook goed voor het opkloppen van Eiwit en room, mengen en luchtig maken. Maar dient ook om soepen en sauzen op te kloppen. Voor alles wat schuimig en luchtig moet zijn. 

 

De accessoires waarmee je jouw Bamix tot ultieme keukenmachine omtovert zijn toch echt de SliceSy en de Processor. Belangrijk om te weten is dat je jouw Bamix altijd op stand 2 zet wanneer je deze accessoires gebruikt. 

De sliceSy

Deze machine heeft ontzettend veel functies en neemt niet eens zo veel ruimte in! Door het mes in het bakje te plaatsen heb je een foodprocessor en kun je hakkelen. En door de schijf te gebruiken in combinatie met 1 van de 5 bijgeleverde mesjes kun je raspen en zelf plakjes maken. Er zijn 5 verschillende mogelijkheden waarvan 2 soorten plakjes en 3 soorten raspen. 

De Processor

Zelf ben ik enorm fan van dit bakje. Vooral omdat je hem snel zou onderschatten. Dit bakje komt met een vlijmscherp mes en kan uitgebreid worden met een poederschijf. Zonder de poederschijf kun je dit bakje perfect gebruiken voor bijvoorbeeld pesto, pindakaas en tapenade. Met de poederschijf is dit bakje ideaal om kleine hoeveelheden tot poeder te malen, zoals bijvoorbeeld peperkorrels of kruiden. Waar ik hem zelf het meeste voor gebruik is het maken van meel! Zo kun je bijvoorbeeld amandelen of havermout zo fijn malen dat het meel wordt. Super handig!

Wat heel belangrijk is bij het aanschaffen van een Bamix is dat je goed moet weten wat je er precies mee wilt gaan doen. Op deze manier kun je er voor zorgen dat je de juiste accessoires en opzetstukken voor je Bamix hebt. Er zijn verschillende pakketten waardoor je niet altijd alle hulpstukken hoeft aan te kopen. Misschien heb jij bijvoorbeeld al een foodprocessor en heb je de SliceSy helemaal niet nodig. Zo zijn er verschillende keuzes die je kunt maken om de juiste box te vinden. Ook is het goed om te weten dat alle accessoires ook los te verkrijgen zijn. Dus wanneer je in de toekomst toch liever uit zou willen breiden kan dat nog steeds!