Technieken
De technieken van producten of hoe producten te behandelen zodat de levensduur optimaal benut gaat worden komen oa aan bod. Denk bijvoorbeeld aan pannen inbranden of messen zelf slijpen. Ingrediënten kun je op meerdere bereidingswijze bereiden. Denk bijvoorbeeld aan bakken, braden of grillen. Maar ook stomen, smoren en stoven. Sommige technieken zullen wel wat bekender zijn dan andere technieken maar in dit blog technieken leg ik graag uit wat de verschillen zijn.

Vacumeren 5x langer vers
Vacumeren 5x langer vers Kies ervoor om voedsel luchtvrij te verpakken en verleng zo ook de houdbaarheid en versheid ervan tot vijf keer. Het luchtvrij verpakken van producten wordt in keukentermen als vacumeren vertaald. De techniek is al langer bekend in professionele keukens en kent vele voordelen. Voedsel blijft langer vers door vacumeren: Door voedsel vacuüm

Inbranden Gietijzeren Producten
Inbranden Gietijzeren Producten: Inbranden gietijzeren producten: Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je Crisco en een katoenen doek nodig. Het merk The Windmill adviseert de volgende stappen: Maak de Pan