Gratis verzending Nederland vanaf € 30 | België en Duitsland vanaf € 50 | Voor 16:00 uur besteld | Zelfde dag verzonden.

Gratis uw bestelling ingepakt !

Gratis verzending Nederland vanaf €45 | België en Duitsland vanaf €75 | Voor 16:00 uur besteld | Zelfde dag verzonden

Gratis uw bestelling ingepakt !

ISI

ISI:

Er worden elke dag duizenden iSi-apparaten gebruikt in keukens over de hele wereld. Maar hoe werkt het apparaat eigenlijk?

Geen schuim zonder gas.
Distikstofoxide (N2OO) lost over het algemeen veel beter op in vet dan in water. Dat wil zeggen dat vloeistoffen met een hoog vetgehalte in een siphon voor een veel beter schuim zorgen dan vloeistoffen met een laag vetgehalte. Maar niet getreurd: ook vetvrije vloeistoffen kunnen worden opgeklopt door een bindmiddel te gebruiken. Slagroomsiphons werden oorspronkelijk ontwikkeld voor de bereiding van slagroom, een ideale vloeistof om op te schuimen vanwege het hoge vetgehalte.

Er ontstaat schuim…
In een iSi-apparaat wordt oplosbaar gas (meestal distikstofdiozide, beter bekend als N2O in de slagroomcapsules) onder druk in de vloeistof gespoten die opgeschuimd moet worden. Door de druk in de siphon kan de vloeistof door de spuitmond ontsnappen, waardoor het opgeloste gas uitzet en de vloeistof verandert in schuim - zo ontstaat een heerlijke espuma! De iSi-apparaten zijn technisch geperfectioneerd en geschikt voor het bereiden van espuma's, fingerfood, warme en koude sauzen, schuimige crèmesoepen, maar ook voor slagroom en desserts. De kop en fles van het apparaat zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en zijn daardoor uitermate geschikt voor professioneel gebruik in de beste keukens over de hele wereld.


Lees meer...

Toont alle 2 resultaten

Scroll naar boven