Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje.

Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen
  • 5 el olijfolie (verdeeld over recept)
  • 1 el zacht paprikapoeder
  • 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g peterselie
  • 1/2 citroen
  • 1 el bloem
  • 1 el suiker
  • 200 g tomatenpuree uit blik
  • zout
  • aioli om te serveren

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C. Snij de aardappelen in hapklare stukjes en doe ze in een kom. Voeg de helft van de olijfolie toe samen met het zachte paprikapoeder en de helft van het gerookte paprikapoeder. Kruid naar smaak met zout en roer alles om.

Verdeel de aardappelen in een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ongeveer 20 – 30 min. op 200°C, tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de aardappelen om na 10 – 15 min.

Snij de ui ondertussen in fijne blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn en pers de citroen.

Verwarm de resterende olie in een braadpan op matig vuur. Voeg de uien en look toe en sauteer voor ongeveer 2 – 3 min. Voeg de bloem, het resterende gerookte paprikapoeder en suiker toe en roer goed om. Voeg het citroensap, de tomaten en de peterselie toe. Laat sudderen tot de saus voldoende gereduceerd is en haal de salsa brava van het vuur.

Haal de aardappelen uit de oven. Serveer met de salsa brava en wat aioli indien gewenst.

Vergelijkbare berichten

  • Focaccia met Tomaten en Knoflook

    Focaccia met Tomaten en Knoflook Focaccia met Tomaten en Knoflook Ingrediënten: 450 gram patentbloem 2 tl suiker of honing 1 zakje gist 7 gram 3 rozemarijn takken, alleen naalden, fijngehakt 150 gram kerstomaatjes 60 ml goede kwaliteit olijfolie + extra voor kneden, https://www.kitchencorner.nl/product/sicilie-novello-200ml/invetten en serveren 3 tl zeezout 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt Bereiding: Meng…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • |

    Crock-Pot Express Pot CR051

    Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden! Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot. Lekker, Smaakvol en Gezond eten Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we…

  • Spinazie salade met bramen

    Spinazie salade met bramen Spinazie salade met bramen: Deze salade met bramen, geitenkaas en noten is echt heerlijk! Een lekkere frisse salade welke zowel heerlijk is als lunch, als ook een lichte maaltijdsalade met een knapperig stuk boerenbrood, maar ook super als een voor-of bijgerecht. Simpel, snel en heerlijk! Spinaziesalade met bramen Salade: 300 gram…

  • Homemade gebakken bonen

    Homemade gebakken bonen BBQ-saus, paprika, bruine suiker en spek maken deze maaltijd tot een echte gastronomische ervaring. Ingrediënten 3 blikken bonen 1 kop ketchup 1/2 kopje barbecuesaus 1/2 kopje bruine suiker 125 gram spekblokjes 1 groene paprika 1/2 ui 11/2 theelepel mosterd verse peterselie Bereiding Doe alle ingredienten in de slow cooker behalve de verse…