Recepten

Vier de liefde

Vier de Liefde!

Vier de Liefde Cupcakes!

Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake!

Ingrediënten voor 12 Cupcakes:

• 130 gr Bloem
• 35 gr Cacaopoeder
• ½ theelepel Baking Soda
• Snufje Zout
• 100 gr Kristalsuiker
• 120 ml Zonnebloemolie
• 2 Kleine Eieren
• ½ theelepel Vanille-extract
• 80 ml Zure Room

Voor de Toef:
Enchanted Cream /Chantilly Creme (halve portie)
• 1 theelepel Smaakpasta Aardbei
• Eventueel Roze Kleurstof
• 85 gr Deco Melts wit
• 12 Verse Aardbeien (om in te dippen)
• Eventueel glitters of Sprinkels

Denk ook aan een Cupcake Bakblik, Cupcake Papiertjes, Beslagkommen, Handmixer of Standmixer, Spuitzak en een Spuitmondje.

Bereiding Cupcakes:

1. Verwarm de oven voor op 180 ° Leg de cupcake papiertjes in het bakblik.
2. Meng bloem, cacaopoeder, Baking Soda en zout in een kom.
3. Klop in een andere kom de suiker en de zonnebloemolie met een elektrische mixer tot een mengsel. Voeg dan de eieren een voor een toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg vervolgens de vanille toe en meng goed.
4. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de zure room toe. Meng tot een egaal beslag.
5. Bak de cupcakes ongeveer in 20 minuten af, tot een satéprikker schoon uit het midden van een cupcake komt. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen op het aanrecht. Verwijder na de 5 minuten de cupcakes uit het blik, en laat volledig afkoelen.

Bereiding Toef:

6. Maak de Enchanted Cream aan volgens de verpakking. Voeg eventueel smaak en kleurstof toe.
7. Spuit de crème op de cupcakes. Voor een mooie swirl gebruik je een spuitmondje.
8. Smelt de Deco Melts en doop de 12 aardbeien in de chocola en leg ze op bakpapier om uit te harden.
9. Leg de aardbeien op de cupcakes en strooi er nu de eventuele sprinkels over heen.
10. Geniet!

Vergelijkbare berichten

  • Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

    Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek.  Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…

  • Abrikozencake

    Abrikozencake Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde! Ingrediënten 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven 16 g bakpoeder 200 g boter, plus extra om in te vetten 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen 3 eieren…

  • Focaccia met Tomaten en Knoflook

    Focaccia met Tomaten en Knoflook Focaccia met Tomaten en Knoflook Ingrediënten: 450 gram patentbloem 2 tl suiker of honing 1 zakje gist 7 gram 3 rozemarijn takken, alleen naalden, fijngehakt 150 gram kerstomaatjes 60 ml goede kwaliteit olijfolie + extra voor kneden, https://www.kitchencorner.nl/product/sicilie-novello-200ml/invetten en serveren 3 tl zeezout 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt Bereiding: Meng…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…