Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek. 

Ingrediënten Pannenkoekenbeslag

  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • olie/boter om in te bakken

Ingrediënten Gezouten Karamel

  • 150 gram basterdsuiker
  • 80 gram gezouten roomboter
  • 20 cl slagroom op kamertemperatuur
  • 20 gram geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg dan zout toe.
  2. Dan de eieren en het vanille-extract erbij doen en meng dit alles goed met een garde of een staafmixer.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot dat er een glad beslag ontstaat. Voeg als laatste de gesmolten boter er aan toe.
  4. Laat het beslag bij voorkeur 60 minuten rusten.
  5. Bereid de karamel door de suiker in een steelpan op middelhoog vuur te smelten.
  6. Zodra de suiker gekleurd is voeg je de stukjes gezouten boter toe en haal je de pan van het vuur. Zorg dat de boter goed opgenomen is met de suiker.
  7. Vervolgens voeg je de room toe en meng ook deze goed erdoor heen.
  8. Zet de pan weer terug op het vuur om de karamel in te laten dikken, zodra de juiste dikte is bereikt, pan van het vuur om de saus af te laten koelen. 
  • Bak de pannenkoeken in een ingevette koekenpan.
  • Rooster in een andere pan de amandelen in ongeveer 5 minuten, af en toe omscheppen.
  • Serveer de pannenkoeken met gezouten boterkaramel en de knapperige amandelen.

Vergelijkbare berichten

  • Overheerlijke Paasbonbons

    Overheerlijke Paasbonbons Overheerlijke Paasbonbons, wat is er nou leuker dan zelf bonbons maken! De bonbons hebben een Toblerone vulling en hebben een superleuke uitstraling door de mal voor Paasbonbons. Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks: • 50 gram Honing• 50 gram Suiker• 50 gram Geroosterde Amandelen• 500 gram Chocolade Melts Puur (getempereerd) Denk ook aan de…

  • Vier de liefde

    Vier de Liefde! Vier de Liefde Cupcakes! Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake! Ingrediënten voor 12 Cupcakes: • 130 gr Bloem• 35 gr Cacaopoeder• ½ theelepel Baking Soda• Snufje Zout• 100 gr Kristalsuiker• 120 ml Zonnebloemolie• 2 Kleine Eieren• ½ theelepel Vanille-extract• 80 ml Zure Room…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

    Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje. Ingredienten: 1 kg aardappelen 5 el olijfolie (verdeeld over recept) 1 el zacht paprikapoeder 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept) 1…

  • Spinazie salade met bramen

    Spinazie salade met bramen Spinazie salade met bramen: Deze salade met bramen, geitenkaas en noten is echt heerlijk! Een lekkere frisse salade welke zowel heerlijk is als lunch, als ook een lichte maaltijdsalade met een knapperig stuk boerenbrood, maar ook super als een voor-of bijgerecht. Simpel, snel en heerlijk! Spinaziesalade met bramen Salade: 300 gram…