Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek. 

Ingrediënten Pannenkoekenbeslag

  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • olie/boter om in te bakken

Ingrediënten Gezouten Karamel

  • 150 gram basterdsuiker
  • 80 gram gezouten roomboter
  • 20 cl slagroom op kamertemperatuur
  • 20 gram geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg dan zout toe.
  2. Dan de eieren en het vanille-extract erbij doen en meng dit alles goed met een garde of een staafmixer.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot dat er een glad beslag ontstaat. Voeg als laatste de gesmolten boter er aan toe.
  4. Laat het beslag bij voorkeur 60 minuten rusten.
  5. Bereid de karamel door de suiker in een steelpan op middelhoog vuur te smelten.
  6. Zodra de suiker gekleurd is voeg je de stukjes gezouten boter toe en haal je de pan van het vuur. Zorg dat de boter goed opgenomen is met de suiker.
  7. Vervolgens voeg je de room toe en meng ook deze goed erdoor heen.
  8. Zet de pan weer terug op het vuur om de karamel in te laten dikken, zodra de juiste dikte is bereikt, pan van het vuur om de saus af te laten koelen. 
  • Bak de pannenkoeken in een ingevette koekenpan.
  • Rooster in een andere pan de amandelen in ongeveer 5 minuten, af en toe omscheppen.
  • Serveer de pannenkoeken met gezouten boterkaramel en de knapperige amandelen.

Vergelijkbare berichten

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Abrikozencake

    Abrikozencake Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde! Ingrediënten 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven 16 g bakpoeder 200 g boter, plus extra om in te vetten 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen 3 eieren…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…