Gratis verzending Nederland vanaf € 30 | België en Duitsland vanaf € 50 | Voor 16:00 uur besteld | Zelfde dag verzonden.

Gratis uw bestelling ingepakt !

Giuseppe Giusti

Giuseppe Giusti

Giuseppe Giusti: Aceto Balsamico is een van de oudste fabrikanten ter wereld. Twee broers van deze familie registreerden zich in 1605 al in het handelsregister in Modena. De eerste vermelding van hun uitstekende Aceto Balsamico komt uit 1700, toen zij hun acetaia – een rijpingszolder – uitbreidden met nieuwe vaten en ook vaten van andere producenten.

In 1861 wonnen zij een prestigieuze prijs met hun 90(!) jaar oude balsamicoazijn uit het vat A3. Dit specifieke vat is bovendien nog steeds in gebruik, net als veel andere vaten uit de 18de en 19de eeuw. In de balsamicoazijnindustrie geldt namelijk dat een vat beter wordt naarmate het ouder wordt, omdat het aroma steeds dieper en ook intenser wordt.

Er zijn allemaal classificaties voor officiële balsamicoazijn, en verschillende standaarden. Het zou geen Italiaans product zijn als er een instantie zou zijn die alle azijn beoordeelt en classificeert. Dat wordt gedaan door Consorzio Tutela Aceto Balsamico di Modena, een vereniging van twee eerdere consortia. Zij controleren niet alleen of een fabrikant wel op de juiste manier de balsamicoazijn produceert.

Daarnaast zorgen zijn namelijk ook dat niet-aangesloten fabrikanten de naam Aceto Balsamico di Modena niet mogen gebruiken voor hun product.

In de collectie balsamicoazijn van Giuseppe Giusti zitten verschillende azijnen. In de historische collectie komt dit het best naar voren. Deze bestaat uit de volgende varianten:

  • 1 medaille: il Profumato, deze azijn heeft 6 jaar gerijpt op eikenhouten vaten uit de twintigste eeuw, met toevoeging van azijn uit eeuwenoude vaten.
  • 2 medailles: il Classico, deze variant heeft gedurende 8 jaar gerijpt op vaten, met toevoeging van azijn uit eeuwenoude vaten.
  • 3 medailles: Riccardo Giusti, na 12 jaar rijpen op oude vaten heeft deze balsamicoazijn een diepe smaak gekregen, onder meer door toevoeging van een reeks azijnen uit oude vaten.
  • 4 medailles: de Quarto Centenario heeft 15 jaar lang gerijpt op vaten, deels al sinds de negentiende eeuw in gebruik. Eens per jaar wordt een gelimiteerde hoeveelheid afgetapt.
  • 5 medailles: Banda Rossa, het paradepaardje van deze serie. Deze azijn heeft 20 jaar gerijpt, waaronder op vaten uit de achttiende eeuw. Eens per jaar wordt een gelimiteerde hoeveelheid afgetapt.


Lees meer...

Toont alle 16 resultaten

Scroll naar top