Smeg Melkopschuimer
|

Smeg Melkopschuimer

Smeg Melkopschuimer

Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie verkeerd of een Flat White.

De elektrische melkopschuimer heeft een capaciteit tot 600ml. Het melkreservoir is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal. Daarnaast is de deksel van de melkreservoir gemaakt van transparant Tritan kunststof (BPA-vrij). Tritan is een materiaal gemaakt van duurzaam kunststof en is ook zeer geschikt voor langdurig gebruik in de vaatwasser. Het materiaal blijft helder zonder dofheid van het glas en zonder krasjes.

Het tovert warme of koude melk vloeibaar romig of zeer stevig schuim naar wens. Met in totaal 6 vooraf ingestelde functies kunnen niet-geschuimde melk en ook warme chocolademelk gemakkelijk worden verwarmd, door middel van het inductie verwarmingssysteem, zonder te verbranden.

Flat White Coffee

Een flat white koffie heeft veel weg van een cappuccino maar lijkt ook op een latte. Het is een fijne melklaag op de koffie maar een flat white is sterker, verfijnder en iets kleiner van formaat. Wat het zo bijzonder maakt is de textuur van de melk. De flat white koffie bestaat uit één deel koffie met 2 delen warme (niet gekookte) melk en een heel dun laagje fijnschuim of microschuim. Belangrijk is dat het schuim superfijn is en niet te droog, het vertoont dus heel weinig belletjes. Dit zorgt voor de fluweelzachte textuur en maakt het kopje koffie nog wat verfijnder dan de anderen. Dit is echt typerend voor de Flat White koffie.

Recept voor de perfecte Flat White:

  • Zet een espresso (30ml)
  • Melk opschuimen met de Smeg Melkopschuimer (100-130ml)
  • Espresso inschenken

Voeg de warme melk aan de espresso.

Zorg dat de cremalaag niet breekt en stop met schenken voordat er een schuim in het kopje terecht komt.

Als laatste schenk je een dun laagje van het microschuim; fluweelzacht en zonder belletjes op de melk. Je homemade Flat White is ready to serve!

Vergelijkbare berichten

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…

  • Sale Wüsthof Messen

    Sale Wüsthof Messen 20% korting op de Wüsthof Messen ! In juli 2020 heeft het logo van Wüsthof een upgrade gekregen. Ze hebben de visuele identiteit opgefrist om te laten zien dat Wüsthof de sterke waarden en tradities van het familiebedrijf combineert met de uitdagingen van vandaag. Het logo is een beetje strakker en meer…

  • Bamix

    Bamix All-in-one keukenapparaat De Bamix® is absoluut geen gewone mixer. Dit compacte keukenapparaat kan ook gezien worden als een complete keukenrobot. De Bamix® is het kleinste maar meest efficiënt en ook veelzijdige keukenapparaat ter wereld. Het apparaat kan worden gebruikt om te hakken, pureren, emulgeren, mengen, kloppen, pulveriseren en roeren. Bamix is uiterst makkelijk te bedienen…

  • Bakken in de Herfst!

    Bakken in de Herfst! De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de avonden worden weer langer. Paddenstoelen schieten de grond uit in dit mooie najaar. Wat is nu leuker om lekker samen te bakken. Of het nu zoet of hartig is. De herfstperiode is ook heerlijk om brood te bakken. Wat ga jij maken? Kleine…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…