Zweeds Design

Zweeds Design

Zweeds Design

Zweeds Design: Het produceren van gietijzeren pannen zit het Zweedse merk Ronneby Bruk in de genen. De traditie voert je meer dan drie eeuwen terug naar een tijd van ambacht en vakmanschap. Deze waarden staan vandaag de dag nog hoog in het vaandel bij dit Scandinavische merk. De gietijzeren pannen met de perfecte combinatie van ervaring, technologie en mankracht ontwikkeld en geproduceerd.

Ronneby Bruk staat tevens voor kwaliteit en biedt een garantie van maar liefst 30 jaar op het materiaal van haar pannen. Iedere pan die van de productieband rolt is KRAV-gecertificeerd en dus milieuvriendelijk. De pannen zijn bewerkt met een 100% plantaardige olie waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik.

Met de nieuwe serie gegoten pannen, kunnen we voor het eerst echte gietijzeren pannen maken die zó licht van gewicht zijn, dat iedereen er mee om kan gaan.

De pannen worden gemaakt van exact hetzelfde materiaal als de traditionele zwaardere zand gegoten pannen.

De reden dat ze zo licht kunnen zijn is dat ze gegoten worden met een voor pannen gehéél nieuwe techniek. Waardoor we nu in staat zijn de pannen veel dunner te maken. Maar wel met behoud van de zo geroemde goede bak- en braadeigenschappen van gietijzeren pannen en van hun sterkte. Doordat de pannen zo dun zijn, kunnen ze ook veel sneller verhit worden.

We raden aan om in eerste instantie een veel lagere stand aan te houden op je fornuis/kookplaat dan gebruikelijk is. Dit om te vermijden dat het voedsel aan de pan kleeft en om geleidelijk te ervaren welke stand nodig is om met deze pannen te bakken en braden op uw specifieke kooktoestel. Het ene fornuis of kookplaat is krachtiger dan het andere.

Vergelijkbare berichten