Staub introduceert kleur White Truffle1

Staub introduceert White Truffle

Staub introduceert White Truffle

Staub introduceert White Truffle: Staub wordt sinds 1974 in de Elzas geproduceerd, dit is een regio die wereldwijd bekend staat om zijn culinaire tradities en lekkere gerechten. Staub is hét merk voor gietijzeren kookgerei van hoge kwaliteit. Het grote voordeel van koken met de cocottes van Staub is dat de ingrediënten hun voedingswaarde en volle smaak beter behouden. Het mat zwart afgewerkte emaille aan de binnenzijde vereenvoudigt bovendien het onderhoud van de cocotte. Het platte deksel is uitgerust met picots zodat het gerecht continu en gelijkmatig wordt bevochtigd, voor een nog sappiger resultaat. Ook kun je koud water of ijsblokjes op de deksel leggen, hiermee versterk je nog eens de werking van de picots. 

De voordelen van geëmailleerd gietijzer

  • De voedingswaarden en volle aroma’s van alle ingrediënten blijven bewaard. Vlees droogt niet uit en groenten blijven heerlijk zacht.
  • Wat je ook in de cocotte van STAUB klaarmaakt, je kunt altijd rekenen op een lekker en voedzaam resultaat!
  • Bij de Centraal-Aziatische culinaire tradities worden de robuustheid en warmtebehoudende eigenschappen van gietijzer al duizenden jaren naar waarde geschat.
  • Gietijzer is een sterke verbinding van met koolstof verrijkt ijzer en één van de beste materialen om warmte vast te houden, opnieuw langzaam vrij te geven en perfect gelijkmatig te verdelen.
  • Eenmaal dat de gietijzeren pan is opgewarmd, kun je dankzij de warmtebehoudende eigenschappen je vuur op de laagste stand zetten. Zo kan het gerecht verder sudderen en bespaar je energie tijdens de bereiding.
  • Gietijzer leent zich ook om koude vast te houden. Als je je gerecht in een gietijzeren pan in de koelkast plaatst, blijft het bij het opdienen op tafel lange tijd koel.
  • Emaille bestaat hoofdzakelijk uit glas en is zeer sterk.
  • Geëmailleerd gietijzer is geschikt voor alle vuren, waaronder inductie.
  • Mat zwart emaille aan de binnenzijde, laat mooi aanbraden en eenvoudig onderhoud
  • Picots, of nopjes, onderaan het deksel voor een continue besprenkeling van het gerecht, dat zo lekker sappig en smaakvol blijft 
  • Gekleurd emaille White Truffle aan de buitenkant, mooie glans en gladde bodem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top