Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas:

Ingrediënten:

Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en port opzetten op een laag vuurtje. Voeg de bouillon toe tot de uitjes onder staan. Kook dit ongeveer in 30 minuten gaar op een laag pitje.

Schep de sjalotten uit de pan en laat het afkoelen, bewaar het kookvocht. Het vocht inkoken tot een dunne siroop.

Bladerdeeg uitsteken zo groot als de vorm van de bakvormpjes en deze inprikken met een vork. Leg de rondjes bladerdeeg op een met bakpapier of bakmat beklede bakplaat en bedek met een vel bakpapier.

Leg er iets zwaars erop, bijvoorbeeld een andere bakplaat, zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak het bladerdeeg op 180 °C ongeveer 20 minuten goudbruin gaar. Laat dit nu goed afkoelen.

Vet de bakvormpjes in met boter en leg de uitjes erin, goed aandrukken. Schenk er wat siroop erover.

Leg nu het bladerdeeg op de uitjes en warm de taartjes in ongeveer 15 minuten op 160°C. Haal de taartjes uit de oven en keer de taartjes om op een bord.  Besprenkel het met een goede Balsamico azijn  en verkruimel de geitenkaas erover, garneer het af met tijmblaadjes.

Tip: Mocht je verse zilveruitjes tegenkomen, kun je dit heel goed gebruiken in plaats van sjalotten. 

Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

Vergelijkbare berichten

  • Homemade gebakken bonen

    Homemade gebakken bonen BBQ-saus, paprika, bruine suiker en spek maken deze maaltijd tot een echte gastronomische ervaring. Ingrediënten 3 blikken bonen 1 kop ketchup 1/2 kopje barbecuesaus 1/2 kopje bruine suiker 125 gram spekblokjes 1 groene paprika 1/2 ui 11/2 theelepel mosterd verse peterselie Bereiding Doe alle ingredienten in de slow cooker behalve de verse…

  • Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

    Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek.  Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…

  • Overheerlijke Paasbonbons

    Overheerlijke Paasbonbons Overheerlijke Paasbonbons, wat is er nou leuker dan zelf bonbons maken! De bonbons hebben een Toblerone vulling en hebben een superleuke uitstraling door de mal voor Paasbonbons. Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks: • 50 gram Honing• 50 gram Suiker• 50 gram Geroosterde Amandelen• 500 gram Chocolade Melts Puur (getempereerd) Denk ook aan de…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…