The Juicer
|

The Juicer

The Juicer

Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken.

Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis van yoghurt, sinaasappelsap, spinazie en blauwe bessen met wat havervlokken. En voor mij? Voor mij is een heerlijk glas verse romige jus d’orange een goed begin van de dag.

Wij maken gebruik van The Juicer, een citruspers met 2 soorten sinaasappelsap. Met een druk op de knop levert de karakteristieke perskegel een geheel andere citrussap; fris en helder of juist zacht en vol met vezels. Dit komt doordat de kegel speciaal ontworpen is om de bittere kern van het sap te scheiden wat dus een zoetere smaak afgeeft.

Ook gebruiken we The Juicer voor heerlijke zomerse cocktails met en zonder alcohol. Voor Agua de Valencia (Alcohol) en de Sangria (Zonder Alcohol) gebruik ik fris en helder sap voor de sinaasappels. Bij de Sangria op basis van granaatappels gebruik ik de vezelrijke functie, hierbij krijg ik een sap vol met vitaminen en antioxidanten.

Recept:  Agua de Valencia (Glazen Schenkkan)

Ingrediënten:

  • 6 perssinaasappels
  • 100 ml gin
  • 100 ml wodka
  • 1 fles Cava (geen brut)

De Cava, gin en wodka leg ik vooraf koud weg in de koelkast. Hoe kouder het drankje is, hoe lekkerder.

  1. Pers de sinaasappelen uit tot je 300 ml verse sinaasappelsap hebt.
  2. Doe dit samen met de wodka, gin en Cava in een grote glazen kan.
  3. Vaak wil ik er ook bevroren fruit erin serveren, het staat niet alleen leuk maar hierdoor blijft het ook kouder.

 

Recept:  Sangria alcohol vrij (Glazen Schenkkan)

Ingrediënten:

  • 500 ml kokend water
  • 2 zakjes zwarte thee
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 gram suiker
  • 700 ml granaatappelsap (stand vezelrijk)
  • 250 ml sinaasappelsap (stand helder en fris)
  • 700 ml bruisend water
  • Een sinaasappel, citroen, appel en limoen in stukjes gesneden.
  1. Giet het kokende water over de theezakjes en kaneelstokjes en laat deze 5 minuten trekken.
  2. Haal na 5 minuten de theezakjes uit het water, en roer de suiker in het water.
  3. Snijd de appel in kleine blokjes van een halve centimeter. De limoen, citroen en sinaasappel snijd je in kleine schijfjes.
  4. Meng vervolgens de thee met kaneelstokjes, granaatappelsap, sinaasappelsap en het fruit in een grote kan.
  5. Zet het sapmengsel minstens 1 uur in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
  6. Giet het bruisende water voor het serveren in de kan.
  7. Serveer de sangria met ijsblokjes.

Iedereen die voor 1 juni a.s. de Juicer koopt krijgt gratis een waardebon t.w.v. 30 euro van de Groentebroer.nl.

Ook jij kan deze heerlijk cocktails maken!

The Juicer Cocktail

Vergelijkbare berichten

  • Homemade gebakken bonen

    Homemade gebakken bonen BBQ-saus, paprika, bruine suiker en spek maken deze maaltijd tot een echte gastronomische ervaring. Ingrediënten 3 blikken bonen 1 kop ketchup 1/2 kopje barbecuesaus 1/2 kopje bruine suiker 125 gram spekblokjes 1 groene paprika 1/2 ui 11/2 theelepel mosterd verse peterselie Bereiding Doe alle ingredienten in de slow cooker behalve de verse…

  • The Windmill – Cast Iron

    The Windmill – Cast Iron “Vroeger was alles beter”, horen we vaak. Dus waarom niet vroeger naar nu halen?Gietijzer, een oude Hollandse uitvinding, maar tegenwoordig weer erg ‘hot’! Zeer veelzijdig, duurzaam en authentiek!  Al sinds het tijdperk van jagers en verzamelaars maken bevolkingen gebruik van openlucht koken, maar de laatste jaren beleeft buiten koken een opmars….

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…

  • Abrikozencake

    Abrikozencake Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde! Ingrediënten 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven 16 g bakpoeder 200 g boter, plus extra om in te vetten 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen 3 eieren…

  • Flora Castle

    Creëer je eigen veldboeket Flora Castle gelooft in kwaliteit, vakmanschap, duurzaamheid en de schoonheid van een goed ontworpen product. Met Flora Castle geniet iedereen een leven lang van prachtige gedekte tafels. Servies dat met je meegroeit als een veldboeket, ontdek bijvoorbeeld de dinerborden. Alles in een samenstelling die uniek is en die naadloos aansluit bij…

  • Staub introduceert White Truffle

    Staub introduceert White Truffle Staub introduceert White Truffle: Staub wordt sinds 1974 in de Elzas geproduceerd, dit is een regio die wereldwijd bekend staat om zijn culinaire tradities en lekkere gerechten. Staub is hét merk voor gietijzeren kookgerei van hoge kwaliteit. Het grote voordeel van koken met de cocottes van Staub is dat de ingrediënten…