Voorjaarskriebels
|

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje met familie en vrienden samen. Of je nu heerlijke asperges voor ze gaat bereiden of een low en slow bereiding op de Big Green Egg. Genieten is het toverwoord!

Asperges:

Het aspergeseizoen is officieel afgelopen weekeinde van start gegaan. Door de zachte winter zijn ze erg vroeg dit jaar, het witte goud. Ik gebruik altijd een asperge-pan, waarom vraag je misschien af? Omdat deze net een stuk hoger zijn en de asperges rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten worden dan namelijk gestoomd in plaats van gekookt. Ook zit er in een aspergemand met haakje en deze kan je aan de rand van de pan hangen. Traditioneel worden de witte asperges geserveerd met beenham, krieltjes, boter en een eitje (gepocheerd). Een echte klassieker is dit. Ook is het heerlijk met een stukje gerookte zalm of zeebrasem te serveren. Dit kun je ook heel erg goed op de Big Green Egg klaarmaken.

Big Green Egg:

De Big Green Egg kan je het hele jaar door gebruiken maar bij de meeste mensen begint het echt weer te kriebelen in de lente bij de eerste zonnestralen. De kamado mag weer aan zodat we er zo lang mogelijk van kunnen genieten! Ik had het al over de gerookte zalm bij de asperges van de Big Green Egg; deze is niet moeilijk maar heel smakelijk. Hieronder staat het recept voor de gerookte zalm, dit recept komt van de Big Green Egg site.

In dit basisrecept gebruiken we de warme methode. We roken de zalm (hele Noorse zalmzijde met huid) bij een temperatuur van 80°C en gebruiken appelhout. Na ongeveer 30 minuten haal je een heerlijke warm gerookte zalm uit je Big Green Egg.

  1. Steek de houtskool in de BGE met 1 aanmaakblokje aan en wacht totdat deze is opgebrand en er een hotspot van gloeiende houtskool is ontstaan. Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi een handje Apple Wood Chips op de hotspot. Plaats de convEGGtor en leg het rvs-rooster in de EGG. Leg de Half Moon Rooster met daarop de zalmzijde op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Breng de EGG naar een temperatuur van 80°C en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 42°C heeft bereikt, dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal de zalm uit de Big Green Egg en serveer dit bij de asperges.

Vergelijkbare berichten

  • Vier de liefde

    Vier de Liefde! Vier de Liefde Cupcakes! Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake! Ingrediënten voor 12 Cupcakes: • 130 gr Bloem• 35 gr Cacaopoeder• ½ theelepel Baking Soda• Snufje Zout• 100 gr Kristalsuiker• 120 ml Zonnebloemolie• 2 Kleine Eieren• ½ theelepel Vanille-extract• 80 ml Zure Room…

  • Abrikozencake

    Abrikozencake Wist je dat liefde door de maag gaat? Dus haal de ingrediënten voor dit recept van abrikozencake in huis en bak hem snel voor je geliefde! Ingrediënten 250 g patentbloem, plus extra om te bestuiven 16 g bakpoeder 200 g boter, plus extra om in te vetten 150 g fijngesneden gedroogde abrikozen 3 eieren…

  • Tomasu Sojasaus

    ‘Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus gefermenteerd en gedurende minimaal 24 maanden gerijpt in 25- tot 50-jarige whiskyvaten, speciaal afkomstig van de beste distilleerderijen van Schotland. Met deze vaten als verouderd vat is de smaak vrij rijk en uniek’ Tomasu sojasaus is de enige micro gebrouwen sojasaus die in Europa…

  • Bakken in de Herfst!

    Bakken in de Herfst! De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de avonden worden weer langer. Paddenstoelen schieten de grond uit in dit mooie najaar. Wat is nu leuker om lekker samen te bakken. Of het nu zoet of hartig is. De herfstperiode is ook heerlijk om brood te bakken. Wat ga jij maken? Kleine…

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…