Voorjaarskriebels
|

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje met familie en vrienden samen. Of je nu heerlijke asperges voor ze gaat bereiden of een low en slow bereiding op de Big Green Egg. Genieten is het toverwoord!

Asperges:

Het aspergeseizoen is officieel afgelopen weekeinde van start gegaan. Door de zachte winter zijn ze erg vroeg dit jaar, het witte goud. Ik gebruik altijd een asperge-pan, waarom vraag je misschien af? Omdat deze net een stuk hoger zijn en de asperges rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten worden dan namelijk gestoomd in plaats van gekookt. Ook zit er in een aspergemand met haakje en deze kan je aan de rand van de pan hangen. Traditioneel worden de witte asperges geserveerd met beenham, krieltjes, boter en een eitje (gepocheerd). Een echte klassieker is dit. Ook is het heerlijk met een stukje gerookte zalm of zeebrasem te serveren. Dit kun je ook heel erg goed op de Big Green Egg klaarmaken.

Big Green Egg:

De Big Green Egg kan je het hele jaar door gebruiken maar bij de meeste mensen begint het echt weer te kriebelen in de lente bij de eerste zonnestralen. De kamado mag weer aan zodat we er zo lang mogelijk van kunnen genieten! Ik had het al over de gerookte zalm bij de asperges van de Big Green Egg; deze is niet moeilijk maar heel smakelijk. Hieronder staat het recept voor de gerookte zalm, dit recept komt van de Big Green Egg site.

In dit basisrecept gebruiken we de warme methode. We roken de zalm (hele Noorse zalmzijde met huid) bij een temperatuur van 80°C en gebruiken appelhout. Na ongeveer 30 minuten haal je een heerlijke warm gerookte zalm uit je Big Green Egg.

  1. Steek de houtskool in de BGE met 1 aanmaakblokje aan en wacht totdat deze is opgebrand en er een hotspot van gloeiende houtskool is ontstaan. Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi een handje Apple Wood Chips op de hotspot. Plaats de convEGGtor en leg het rvs-rooster in de EGG. Leg de Half Moon Rooster met daarop de zalmzijde op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Breng de EGG naar een temperatuur van 80°C en laat de zalm roken totdat deze een kerntemperatuur van 42°C heeft bereikt, dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal de zalm uit de Big Green Egg en serveer dit bij de asperges.

Vergelijkbare berichten

  • Zwilling Enfinigy

    Zwilling Enfinigy Geef uw keuken een vliegende start met deze krachtige apparaten: blenders, broodrooster, waterkoker en tevens een weegschaal. Welke je ook kiest, je profiteert van hoge prestaties voor moeiteloos voorbereidend werk. ZWILLING Enfinigy viert kwaliteit sinds 1731 en combineert Duitse techniek en ook innovatie met een fris, modern design. De nieuwste elektrische apparaten lijn…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • |

    Crock-Pot Express Pot CR051

    Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden! Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot. Lekker, Smaakvol en Gezond eten Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we…

  • Bamix

    Bamix All-in-one keukenapparaat De Bamix® is absoluut geen gewone mixer. Dit compacte keukenapparaat kan ook gezien worden als een complete keukenrobot. De Bamix® is het kleinste maar meest efficiënt en ook veelzijdige keukenapparaat ter wereld. Het apparaat kan worden gebruikt om te hakken, pureren, emulgeren, mengen, kloppen, pulveriseren en roeren. Bamix is uiterst makkelijk te bedienen…

  • Smart Food Dehydrator

    Smart Food Dehydrator Droog eenvoudig allerlei soorten groenten, fruit, kruiden, bonen, vlees, vis & meer met de professionele voedseldroger van Espressions. Door voedsel te drogen maak je zonder gebruik van conserveringsmiddelen op een eenvoudige wijze lekkere en gezonde snacks. Met behulp van warme lucht onttrekt de voedseldroger vocht uit voedsel. Hierdoor blijft voedsel langer goed…