Keramiek van Emile Henry

Keramiek van Emile Henry

Keramiek van Emile Henry

Vanaf september 2022 verkopen wij het ontzettend mooie Keramiek van Emile Henry in onze winkel en online. Kom snel een kijkje nemen in de winkel om de producten te bewonderen of bezoek de online pagina.

Emile Henry staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van haar producten voor in de keuken. Elk product is uniek vanwege de natuurlijke materialen en een deel van de producten wordt zelfs met de hand gemaakt. 

Geschiedenis

De jonge pottenbakker Jaques Henry uit Bourgondië ontdekte in 1848 de wereld van aardewerk. Toen hij 20 jaar was ging hij op reis in Frankrijk om ervaren pottenbakkers te ontmoeten en om zo veel mogelijk te leren over aardewerk. Na een jaar werd zijn droom werkelijkheid en vanaf 1850 verkocht Jaques zijn aardewerk in Bourgondië onder de naam La Maison Henry. Zijn zoon Paul had dezelfde passie en begon in 1900 het aardewerk van zijn vader te exporten naar Parijs. Al snel was het aardewerk te vinden op de beste tafels van Parijs. Na een moeilijke tijd tijdens de wereldoorlog in 1922, heeft de zoon van Paul genaamd Emile de werkplaats weer op de been gekregen.

Vanaf 1950 werden productietechnieken gemoderniseerd, maar de authentieke en ambachtelijke vaardigheden werden behouden. Emile wilde samen met zijn zoon Jacques elk huis de mogelijkheid bieden om te koken in het mooie aardewerk. 

Keramiek van Emile Henry
Als eerbetoon aan zijn grootvader veranderde Jacques de naam van het bedrijf in 1982 naar Emile Henry, als symbool van de passie voor aardewerk die in alle generaties is doorgegeven.

De taartvorm, tajine, broodbakvorm en veel meer werden ontwikkeld en al het aardewerk bleef 100% gemaakt in Frankrijk dankzij de zoon van Jacques die het bedrijf in 2012 overnam. Tot op de dag van vandaag blijft het bedrijf zich verder ontwikkelen en blijft de passie voor aardewerk, koken en liefde voor het bereiden van voedsel de kern van het bedrijf.

Eigenschappen
Nog steeds wordt een groot deel van de producten met de hand gemaakt. Het unieke keramiek dat zelf wordt ontwikkeld door Emile Henry, wordt gemaakt van natuurlijke materialen zonder gebruik van cadmium, nikkel of lood. Dit zorgt er voor dat het materiaal niet giftig is en veilig is in gebruik en tijdens de bereiding.

Het materiaal is bovendien glad en niet-klevend. Het harde glazuur zorgt ervoor dat het makkelijk schoon te maken is en het houdt geen geuren of bacteriën vast. De warmte wordt gelijkmatig en langzaam verdeeld en het heeft unieke warmte behoudende eigenschappen. De producten zijn kras en stootvast, en direct vanuit de vriezer in de oven te plaatsen.

Variërend per product zijn deze veilig te gebruiken op het vuur, in de oven, magnetron, vriezer, vaatwasser en zelfs op de barbecue. Een aantal van de producten is zelfs te gebruiken op inductie. Sinds 2010 biedt Emile Henry een garantie van 10 jaar op alle producten. De garantie dekt productiefouten of kwaliteitsproblemen tijdens gebruik in een normale huishoudelijke omgeving en gebruik, waarbij de onderhouds- en gebruiksinstructies worden nageleefd.

Mogelijkheden

Met behulp van het uiteenlopende assortiment van Emile Henry kunnen de lekkerste gerechten bereid worden zoals geroosterde kip, authentieke stokbroden, overheerlijke tiramisu, broden, lasagne, Tarte Tatin, kaasfondue en nog veel meer. Neem een kijkje op de website van Emile Henry voor heerlijke recepten.

Keramiek van Emile Henry

Een korte samenvatting van de voordelen van Emile Henry en de producten:

  • Hoogwaardige kwaliteit producten
  • Ruim 170 jaar ervaring en specialisme in aardewerk
  • Natuurlijke materialen
  • 100% veilig in gebruik
  • Makkelijk schoon te maken
  • Groot assortiment
  • 10 jaar garantie

We kijken er naar uit om je in de winkel te helpen bij de juiste keuze voor de mooie producten in ons assortiment van Emile Henry!

Keramiekvan Emile Henry

Vergelijkbare berichten