Christmas Cake Deel 1

Christmas Cake Deel 1

Christmas Cake Deel 1: Nog 150 dagen en dan is het kerst!!

Ja, je leest het echt goed. Midden in de zomer en toch al met de kerst bezig zijn. Deze Christmas Cake kost aandacht en heel veel liefde. Maar oh zo lekker!!!

De cake is opgebouwd uit meerdere stappen. En de eerste stap kunnen we nu in deze zomerperiode al maken.

We beginnen in de zomer met het gedroogd fruit te wecken met brandy, dan gaan we hem medio oktober, begin november bakken. Hierna voeden met brandy en begin december bekleden en laten rusten.

In plaats van brandy kun je ook je gedroogde fruit en het voeden van de cake gebruik maken van rum, cognac of whisky.

Christmas Cake Deel 1

Voor een goed gevulde Christmas Cake heb je ongeveer 1250 gram gemengd fruit nodig. Dit kan onder andere bestaan uit:

  • Rozijnen
  • Sultana’s
  • Gedroogde Vijgen
  • Dadels
  • Pruimen
  • Amarene kersen
  • Abrikozen
  • Sinaasappelsnippers
  • Bigarreaux

Naast het fruit heb je het volgende nodig:

  • 1 kaneelstokje
  • 55 ml sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • 180 ml Brandy

Bereidingswijze:

Al het fruit klein snijden en in een ruime kom doen. Voeg de geraspte sinaasappelschil en het kaneelstokje toe.

De versgeperste sinaasappel met suiker in een steelpannetje doen en op laag vuur de suiker laten oplossen. Laat het niet koken!

De brandy en het sap over het fruit heen gieten, goed mengen en roeren. Nu alles in een weckpot stoppen.

De eerste week, elke dag de weckpot goed schudden en op de kop draaien, eventueel roeren. Daarna wekelijks dit herhalen, totdat we de cake gaan bakken. In het begin zal er nog vocht te zien zijn in de weckpot maar dat wordt steeds minder.

Vergelijkbare berichten

  • Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas

    Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas Tarte Tatin van Sjalotten met Geitenkaas: Ingrediënten: 900 g Sjalotten 600 ml rode port Bouillon (groenten/kruiden) 6 plakjes bladerdeeg Boter om de vormpjes in te vetten Geitenkaas Balsamico Azijn 1 bakblik met 6 taartvormpjes of 6 mini taartvormpjes Sjalotten schillen en in partjes snijden. Deze met de tijm en…

  • Christmas Cake Deel 2

    Christmas Cake Deel 2 De laatste jaren gebruik ik hetzelfde recept voor mijn Christmas Cake. Ik heb het continu geperfectioneerd tot het ultieme recept. Van oorsprong is het een familierecept en na veel proeven en discussiëren is het verbeterd.  Tijd om de cake te bakken (vanaf medio oktober/ begin november) Ingrediënten 340 gram bloem 8…

  • Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen

    Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen Karamelpannenkoeken met gezouten boter en amandelen: Op 17 maart vieren we Nationale Pannenkoekendag. Hieronder een heerlijk recept voor een niet alledaagse pannenkoek.  Ingrediënten Pannenkoekenbeslag 250 gram bloem 3 eieren 500 ml melk 50 gram ongezouten roomboter 1 tl vanille-extract snufje zout olie/boter om in te bakken Ingrediënten Gezouten Karamel…

  • Vier de liefde

    Vier de Liefde! Vier de Liefde Cupcakes! Deze romantische cupcakes hebben een hele mooie chocolade smaak. Verras jouw geliefde met deze cupcake! Ingrediënten voor 12 Cupcakes: • 130 gr Bloem• 35 gr Cacaopoeder• ½ theelepel Baking Soda• Snufje Zout• 100 gr Kristalsuiker• 120 ml Zonnebloemolie• 2 Kleine Eieren• ½ theelepel Vanille-extract• 80 ml Zure Room…

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…