Tomasu

Tomasu Sojasaus

‘Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus gefermenteerd en gedurende minimaal 24 maanden gerijpt in 25- tot 50-jarige whiskyvaten, speciaal afkomstig van de beste distilleerderijen van Schotland. Met deze vaten als verouderd vat is de smaak vrij rijk en uniek’

Tomasu sojasaus is de enige micro gebrouwen sojasaus die in Europa geproduceerd wordt. Vanuit Rotterdam maakt Thomas Uljee samen met zijn team een prachtige ambachtelijk product.

Met als resultaat lokaal geteelde en zorgvuldig uitgekozen sojabonen en ook tarwe. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk ook grof grijs zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk.

De gisting wordt gestart door de toevoeging van hun eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat achteraf wordt toegevoegd, is tijd. De tijd duurt minimaal 24 maanden en garandeert een fijne, diepe en ook subtiele smaak.

Na het persen krijgt de rauwe sojasaus nog 12 maanden de tijd om zich te vestigen en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, geëtiketteerd en met de hand genummerd om elke fles afzonderlijk te controleren voordat deze haar goedkeuring krijgt. Het maken van elke fles Tomasu Sojasaus is het resultaat van een enkele vatreis van minstens 3 jaar.

Tomasu sojasaus is zo uniek dat zelfs sterrenchefs het product massaal hebben omarmd. Kortom vanuit liefde of misschien zelfs wel vanuit pure fascinatie voor sojasaus is dit product ontstaan.

Probeer het nu zelf en laat u verrassen door de 3 verschillende soorten!

Vergelijkbare berichten

  • Bunzlau Castle

    Bunzlau Castle Begin september en dat betekent nieuwe collecties en producten van Bunzlau Castle. Er komen ongeveer 800 nieuwe producten verdeeld onder servies, textiel en glaswerk. Nog steeds kun je jouw eigen servies samenstellen door collecties te mixen en te matchen. Dit blijft de kracht van Bunzlau Castle. Naast dat het zeer sterk is zal…

  • Sale Wüsthof Messen

    Sale Wüsthof Messen 20% korting op de Wüsthof Messen ! In juli 2020 heeft het logo van Wüsthof een upgrade gekregen. Ze hebben de visuele identiteit opgefrist om te laten zien dat Wüsthof de sterke waarden en tradities van het familiebedrijf combineert met de uitdagingen van vandaag. Het logo is een beetje strakker en meer…

  • |

    Crock-Pot Express Pot CR051

    Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden! Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot. Lekker, Smaakvol en Gezond eten Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we…