Tomasu

Tomasu Sojasaus

‘Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus gefermenteerd en gedurende minimaal 24 maanden gerijpt in 25- tot 50-jarige whiskyvaten, speciaal afkomstig van de beste distilleerderijen van Schotland. Met deze vaten als verouderd vat is de smaak vrij rijk en uniek’

Tomasu sojasaus is de enige micro gebrouwen sojasaus die in Europa geproduceerd wordt. Vanuit Rotterdam maakt Thomas Uljee samen met zijn team een prachtige ambachtelijk product.

Met als resultaat lokaal geteelde en zorgvuldig uitgekozen sojabonen en ook tarwe. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk ook grof grijs zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk.

De gisting wordt gestart door de toevoeging van hun eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat achteraf wordt toegevoegd, is tijd. De tijd duurt minimaal 24 maanden en garandeert een fijne, diepe en ook subtiele smaak.

Na het persen krijgt de rauwe sojasaus nog 12 maanden de tijd om zich te vestigen en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, geëtiketteerd en met de hand genummerd om elke fles afzonderlijk te controleren voordat deze haar goedkeuring krijgt. Het maken van elke fles Tomasu Sojasaus is het resultaat van een enkele vatreis van minstens 3 jaar.

Tomasu sojasaus is zo uniek dat zelfs sterrenchefs het product massaal hebben omarmd. Kortom vanuit liefde of misschien zelfs wel vanuit pure fascinatie voor sojasaus is dit product ontstaan.

Probeer het nu zelf en laat u verrassen door de 3 verschillende soorten!

Vergelijkbare berichten

  • Bamix

    Bamix All-in-one keukenapparaat De Bamix® is absoluut geen gewone mixer. Dit compacte keukenapparaat kan ook gezien worden als een complete keukenrobot. De Bamix® is het kleinste maar meest efficiënt en ook veelzijdige keukenapparaat ter wereld. Het apparaat kan worden gebruikt om te hakken, pureren, emulgeren, mengen, kloppen, pulveriseren en roeren. Bamix is uiterst makkelijk te bedienen…

  • The Windmill – Cast Iron

    The Windmill – Cast Iron “Vroeger was alles beter”, horen we vaak. Dus waarom niet vroeger naar nu halen?Gietijzer, een oude Hollandse uitvinding, maar tegenwoordig weer erg ‘hot’! Zeer veelzijdig, duurzaam en authentiek!  Al sinds het tijdperk van jagers en verzamelaars maken bevolkingen gebruik van openlucht koken, maar de laatste jaren beleeft buiten koken een opmars….

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Demeyere Black-5 Outdoor Pannen

    Demeyere Black-5 Outdoor Pannen Demeyere Black-5 Outdoor Pannen: Met het Black 5-assortiment van Demeyere beleef je keer op keer de beste kookresultaten. Binnen en buiten. Want koken kent geen grenzen meer. Een duurzame, hittebestendige coating aan de buitenkant beschermt uw product tegen open vuur. Het roestvrijstalen oppervlak aan de binnenkant garandeert de beste smaak. Nu…

  • |

    Smeg Melkopschuimer

    Smeg Melkopschuimer Smeg Melkopschuimer: Staat bekend door zijn jaren ’50 ontwerp en is bovendien een toevoeging voor de keuken. Deze melkopschuimer schuimt de melk op door middel van een magnetische klopspiraal die op de bodem van de melkbeker werkt. Deze melkopschuimer maakt de heerlijkste melk klaar voor een overheerlijke cappuccino, latte macchiato, warme chocolademelk koffie…

  • Smart Food Dehydrator

    Smart Food Dehydrator Droog eenvoudig allerlei soorten groenten, fruit, kruiden, bonen, vlees, vis & meer met de professionele voedseldroger van Espressions. Door voedsel te drogen maak je zonder gebruik van conserveringsmiddelen op een eenvoudige wijze lekkere en gezonde snacks. Met behulp van warme lucht onttrekt de voedseldroger vocht uit voedsel. Hierdoor blijft voedsel langer goed…