Tomasu

Tomasu Sojasaus

‘Met respect voor eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities, wordt de sojasaus gefermenteerd en gedurende minimaal 24 maanden gerijpt in 25- tot 50-jarige whiskyvaten, speciaal afkomstig van de beste distilleerderijen van Schotland. Met deze vaten als verouderd vat is de smaak vrij rijk en uniek’

Tomasu sojasaus is de enige micro gebrouwen sojasaus die in Europa geproduceerd wordt. Vanuit Rotterdam maakt Thomas Uljee samen met zijn team een prachtige ambachtelijk product.

Met als resultaat lokaal geteelde en zorgvuldig uitgekozen sojabonen en ook tarwe. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk ook grof grijs zeezout, geoogst in Bretagne, Frankrijk.

De gisting wordt gestart door de toevoeging van hun eigen schimmel, Aspergillus Oryzae Tomasu. Het enige ingrediënt dat achteraf wordt toegevoegd, is tijd. De tijd duurt minimaal 24 maanden en garandeert een fijne, diepe en ook subtiele smaak.

Na het persen krijgt de rauwe sojasaus nog 12 maanden de tijd om zich te vestigen en zijn unieke smaken verder te ontwikkelen. Daarna wordt het gebotteld, geëtiketteerd en met de hand genummerd om elke fles afzonderlijk te controleren voordat deze haar goedkeuring krijgt. Het maken van elke fles Tomasu Sojasaus is het resultaat van een enkele vatreis van minstens 3 jaar.

Tomasu sojasaus is zo uniek dat zelfs sterrenchefs het product massaal hebben omarmd. Kortom vanuit liefde of misschien zelfs wel vanuit pure fascinatie voor sojasaus is dit product ontstaan.

Probeer het nu zelf en laat u verrassen door de 3 verschillende soorten!

Vergelijkbare berichten

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • |

    Vacumeren 5x langer vers

    Vacumeren 5x langer vers Kies ervoor om voedsel luchtvrij te verpakken en verleng zo ook de houdbaarheid en versheid ervan tot vijf keer. Het luchtvrij verpakken van producten wordt in keukentermen als vacumeren vertaald. De techniek is al langer bekend in professionele keukens en kent vele voordelen. Voedsel blijft langer vers door vacumeren: Door voedsel vacuüm…

  • Bakken in de Herfst!

    Bakken in de Herfst! De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de avonden worden weer langer. Paddenstoelen schieten de grond uit in dit mooie najaar. Wat is nu leuker om lekker samen te bakken. Of het nu zoet of hartig is. De herfstperiode is ook heerlijk om brood te bakken. Wat ga jij maken? Kleine…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…

  • Bunzlau Castle

    Bunzlau Castle Begin september en dat betekent nieuwe collecties en producten van Bunzlau Castle. Er komen ongeveer 800 nieuwe producten verdeeld onder servies, textiel en glaswerk. Nog steeds kun je jouw eigen servies samenstellen door collecties te mixen en te matchen. Dit blijft de kracht van Bunzlau Castle. Naast dat het zeer sterk is zal…