Crock-Pot Express Pot CR051
|

Crock-Pot Express Pot CR051

Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden!

Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot.

Lekker, Smaakvol en Gezond eten

Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we ook graag willen. Toch blijkt dit vaak een ware uitdaging. Wegens tijdsgebrek wordt een bekend recept herhaald of worden bovendien de restjes van de dag ervoor opgegeten. Vanaf nu is dit verleden tijd! Maak kennis met de Crock-Pot Express Pot. Voor iedereen die lekker, smaakvol en toch ook gezond wil eten.

Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden!

Naast slowcooker kun je deze multicooker ook gebruiken als hogedruk pan. Maak bijvoorbeeld eens een keuze uit de 8 voorgeprogrammeerde standen; in een handomdraai staat er een mooie risotto op tafel of een gegaarde hele kip! Zelfs je eigen verse yoghurt maken is een eitje.

Recept: Groentetajine 4 personen

  • Bruinen/Sauteren: 8 minuten
  • Snelkoken: 10 minuten
  • Serveren met couscous, fijngehakte peterselie, natuurlijke yoghurt
Ingrediënten
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 middelmatig grote rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 middelmatig grote aubergine, in blokjes gesneden
  • 400 gram gehakte tomaten in blik
  • 400 gram kikkererwten in blik, gespoeld en afgegoten.
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel Harissa
  • 300 ml warme groentebouillon
  • 2 kaneelstokjes
 
Bereidingswijze
  1. Neem het deksel van de Crock-Pot Express Pot CR051 en kies de functie BROWN/SAUTÉ (Bruinen/Sauteren). Stel de tijd in op 8 minuten en laat het apparaat voorverwarmen. 
  2. Voeg olie aan de kookschaal toe en laat hierin de uien en ook de knoflook 3-4 minuten sauteren. Roer regelmatig tot de uien zacht zijn.
  3. Roer de kruiden erdoor en laat het mengsel nog een minuut sauteren.
  4. Voeg nu de overige ingrediënten toe, roer ze goed door en sluit het deksel.
  5. Stel de functie BEANS/CHILI (Bonen/Chili) in met een kooktijd van 10 minuten.
  6. Als het gerecht klaar is, laat u de pan 5 minuten staan om de druk op natuurlijke wijze af te voeren.
  7. Laat eventuele verdere druk voorzichtig ontsnappen.
  8. Verwijder het deksel en roer het gerecht goed door.
  9. Verwijder de kaneelstokjes en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  10. Serveren in warme schaaltjes, met wat fijngehakte peterselie en een klein beetje natuurlijke yoghurt erover en met een aromatische couscous erbij.

 

Vergelijkbare berichten

  • Bamix

    Bamix All-in-one keukenapparaat De Bamix® is absoluut geen gewone mixer. Dit compacte keukenapparaat kan ook gezien worden als een complete keukenrobot. De Bamix® is het kleinste maar meest efficiënt en ook veelzijdige keukenapparaat ter wereld. Het apparaat kan worden gebruikt om te hakken, pureren, emulgeren, mengen, kloppen, pulveriseren en roeren. Bamix is uiterst makkelijk te bedienen…

  • Traditionele Driekoningentaart / Galette des Rois

    Traditionele Driekoningentaart Elk jaar op 6 januari is het Driekoningen of Epifanie. Het is een christelijke feestdag waarop gevierd wordt dat de drie wijzen  Jezus bezoeken in Bethlehem. In veel Zuid-Europese landen is Driekoningen ook een vrije dag en zie je bij de Franse patissiers de Galette des Rois, oftewel een Driekoningentaart. In deze frangipane…

  • Gevulde Tomaten

    Gevulde Tomaten Gevulde tomaten: Een heel erg makkelijk maar wel smaakvol recept voor de lange zomerse avonden. Ingrediënten: 4 mooie tomaten 1 bol mozzarella 2 el gekookte witte rijst basilicum 1 kipfilet 2 el olijfolie Bereiding: Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel.  Kruid het vruchtvlees en…

  • |

    Vacumeren 5x langer vers

    Vacumeren 5x langer vers Kies ervoor om voedsel luchtvrij te verpakken en verleng zo ook de houdbaarheid en versheid ervan tot vijf keer. Het luchtvrij verpakken van producten wordt in keukentermen als vacumeren vertaald. De techniek is al langer bekend in professionele keukens en kent vele voordelen. Voedsel blijft langer vers door vacumeren: Door voedsel vacuüm…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…